Monday, October 13, 2008

ayokk~

hmm..

if we like someone...we must get to noe them 1st aite?
n when we love them..do we actually like or love them the way there are?
coz xde org yg perfect pown kt dunia nie btol?
slh x klu kite tegur psal keburukkan org yg kite knal or sker tue?
biler dh tegur..diorunk akan cakap..u kena terima seadanya.
tp tujuan kite supaya nk bg dier sedar dan berubah.
huhu..
salah ke eh?
xkan nk biarkn je?
haish..
pening2.

4 comments:

well its me said...

u kne pandai tegur org la. jgn smpai diorg skt hati =)
n if thats really how the person is, then u will HAVE TO terime seadenye laa.

KnowLee said...

Tak salah kalo tegur dia if apa yg ditegur tu benda tak elok. Niat kita nak elokkan dia.

Benda tak elok takleh diterima seadanya. Perlu diubah. Tp kena tgk la dulu apa bendanya.

Kalo dia seksi sgt ke, patutla ditegur. Kalo dia sosial sgt ke, patut jgk ditegur. Tgk apa point nye la. Ada certain benda, mmg patut kena terima seadanya.

U didn't mention what the thing is. So taktau la.

zUL hAFiz said...

thanx :p

GurL-FriDay said...

kena ada cara tegur orang. takley main tegur je. and kena tengok juga apa yang perlu ditegur tu. kalau rasa benda tak penting, dah memang dia gitu, tak payah kot tegur, kena lah terima seadanya. =)